Hola!!! Quant de temps!!! Quina alegria de retrobar-nos!!!!


En trets generals aquesta va ser, podriem dir, un dels inicis més repetits del dia. Doncs, fou un dia de trobar cares conegudes que no es veien des de el pelegrinatge, però també de persones que feia anys que no venien i que no s’han volgut perdre aquesta festa dels 50 anys


I es que 50 anys bé es mereixen una festa amb una participació massiva, i així va ser. La xifra va superar de llarg

les expectatives. Volíem que fos una festa molt participativa, i la crida que vam fer de retrobament, va suposar una xifra de 655 persones vingudes d'Osona, Ripollès, Bages, Anoia i comarques del bisbat de Solsona. A la missa a la catedral, la xifra va ser superior, es calcula que cap a 800.


  La jornada va començar amb l'arribada dels participants, sobretot dels que venien de la comarca del Bages, l'Anoia, i del bisbat de Solsona, a la plaça major de Vic. Es varen fer diversos grups que varen fer les activitats programades al matí: visita guiada per el centre històric, i visita al museu episcopal de Vic.


A les 12, va tenir lloc la missa a la catedral, oficiada per el bisbe de Vic Mons. Romà Casanova, i amb els cants del Cor de l'Hospitalitat i el grup de joves. Per començar es va fer estrena de l'Himne del Cinquantenari, amb lletra de Mn. Carles Riera i música de Valentí Miserachs. Acabada la missa, es va entregar un record als ex-presidents i ex-delegats comarcals com a agraïment per la seva tasca, així com es va tenir un record per els fundadors i els que van ser-ho els primers anys i que ara ja no hi son.


  Sortint de missa, l’Ave de Lourdes i el Rosa d’Abril  tornava a ser el protagonista. Doncs l'altra activitat programada fou una processó de torxes amb la imatge de la Verge, i els estandards fins al recinte firal el sucre. Fou un acte molt concorregut, on els voluntaris varen acompanyar a les persones que anaven en cadira de rodes, i a gent gran que necessités un recolçament. Des de lluny es podia divisar la riuada de persones que va conformar la processó, recordant la que es duu a terme durant el pelegrinatge. Els participants varen poder tenir torxes portades des de Lourdes, on en una de les cares hi havia el logotip del cinquantenari. La sensació d’estar

a Lourdes es va poder palpar ni que fos només una mica


  Arribats al recinte firal del sucre, va tenir lloc l'acte principal de la festa amb el concorregut dinar de germanor servit per una seixantena de voluntaris uniformats amb la samarreta conmemorativa dels 50 anys, i amenitzat per dos presentadors. Durant el dinar, tothom que volia es podia fer una foto en el photocall d'aquests 50 anys, que també anirà a Lourdes al mes de juny. Després del brindis i el pastís de celebració, va començar tot un seguit d'actuacions i sorpreses per acabar la festa. Es va fer entrega del premi del III concurs de fotografia, que consistia d'una inscripció a la peregrinació a Lourdes; es va mostrar el video de difusió del pelegrinatge, i es va presentar oficialment el rètol del 50è Pelegrinatge.

  Les actuacions del grup Veus Trobades, Pep Sala, i Antònia Barnolas que també va cantar el tema "Boig per Tu" juntament amb Sala, varen encetar la festa musical, que va acabar amb una exhibició de sardanes per part de la Colla Riallera de Vic, amb els quals es va posar el punt i final a la festa fent una gran sardana que envoltava la sala, i dansant tots junts "La Santa Espina". La trobada de les dues Hospitalitats va acabar amb el tradicional hora dels adéus, i un desig de trobar-nos tots a Lourdes del 17 al 21 de juny. Tothom en va quedar satisfet, la gent ens va transmetre que li va agradar, i varen marxar amb un petit record d'uns calendaris i varis obsequis.


  Per part de la junta comarcal d'Osona i el Ripollès, volem agraïr molt la participació de tots els assistents, de la col·laboració de l'Ajuntament de Vic, de la Caixa amb la que s'ha signat un conveni de col·laboració; al Museu Episcopal de Vic per tota la logísitica; a Vall de Núria i a l'empresa CBG pels obsequis;  als sardanistes, músics i tècnics que varen posar el seu gra de sorra en les actuacions i en la missa a la catedral, a les dues juntes diocessanes de Vic i Solsona, i com no, un gran agraïment per la seva ajuda i paciència a tots els voluntaris que ens varen donar un cop de mà durant tot el dia i en especial en el dinar. Ells son la força de l’Hospitalitat, la força

del voluntariat que mou muntanyes i fa que les coses puguin ser possibles. Moltes, moltes, gràcies.


  Fins al retrobament a Lourdes, del 17 al 21 de juny, que esperem que sigui molt massiu.


RECORDA!! LOURDES 17-21 DE JUNY!! ESTÀS CONVOCAT / DA


UNA GRAN FESTA PER CELEBRAR ELS 50 ANYS